JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

1. SzerzŇĎd√©s hat√°lya

1.1. Jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek kiterjed (a tov√°bbiakban: ‚Äě√ĀSZF‚ÄĚ) a Gellei Hajvil√°g Korl√°tolt FelelŇĎss√©gŇĪ T√°rsas√°g (sz√©khelye: 1111 Budapest, Bart√≥k B√©la √ļt 10-12.; c√©gjegyz√©ksz√°ma: 01 09 187217) mint V√°llalkoz√≥ (a tov√°bbiakban: ‚ÄěV√°llalkoz√≥‚ÄĚ) √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°sokra, meghat√°rozza a felek k√∂z√∂tt l√©trej√∂vŇĎ szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©nek rendj√©t, a szolg√°ltat√°s tartalm√°t, valamint a szerzŇĎd√©s m√≥dos√≠t√°s√°nak felt√©teleit, illetve megszŇĪn√©s√©nek, megsz√ľntet√©s√©nek eseteit.

1.2. Jelen √ĀSZF a szerzŇĎd√©sk√∂t√©si folyamat sor√°n kiadott aj√°nlatokkal, rendel√©s‚Äźvisszaigazol√°sokkal, sz√°ml√°kkal √©s minden egy√©b az adott megrendel√©sre vonatkoz√≥ dokumentumokkal √∂sszhangban √©rtelmezendŇĎk, s a felek k√∂z√∂tt l√©trej√∂vŇĎ √©s a felek egy√©b meg√°llapod√°sa hi√°ny√°ban jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©sei az ir√°nyad√≥ak. Az √ĀSZF a felek jogviszony√°nak √°ltal√°nos felt√©teleit, a felek jogait √©s k√∂telezetts√©geit hat√°rozza meg.

1.3. Jelen √ĀSZF‚ÄźtŇĎl t√∂rt√©nŇĎ b√°rmely elt√©r√©s csak MegrendelŇĎ √©s V√°llalkoz√≥ √°ltal al√°√≠rt √©s j√≥v√°hagyott √≠r√°sos form√°ban √©rv√©nyes. √ćr√°sbeli meg√°llapod√°snak sz√°m√≠t a felek k√∂z√∂tt lev√©lben, vagy telefax, illetve elektronikus levelez√©s k√∂r√©ben t√∂rt√©nt nyilatkozatt√©tel is, ha azt a m√°sik f√©l kifejezetten elfogadta. Az √≠r√°sbeli nyilatkozatokat a m√°sik f√©l Megrendel√©sben megadott c√≠m√©re, telefax sz√°m√°ra vagy elektronikus lev√©lc√≠m√©re (email) kell elk√ľldeni.

1.4. Jelen √ĀSZF kiterjed a gazdas√°gi t√°rsas√°g illetve egy√©ni v√°llalkoz√≥ √©s egy√©b szervezetŇĪ megrendelŇĎkre (√úzleti MegrendelŇĎ) is, aki gazdas√°gi vagy szakmai tev√©kenys√©gi k√∂r√©n bel√ľl esŇĎ c√©lb√≥l k√∂ti meg a szerzŇĎd√©st. Az √úzletei MegrendelŇĎk a tov√°bbiakban egy√ľttesen √ļgy is, mint: ‚ÄěMegrendelŇĎk illetve MegrendelŇĎ‚ÄĚ.

1.5. V√°llalkoz√≥ szolg√°ltat√°si ter√ľlete kiz√°r√≥lag Magyarorsz√°g, √≠gy V√°llalkoz√≥ kiz√°r√≥lag magyarorsz√°gi c√≠mmel, illetve sz√©khellyel rendelkezŇĎ MegrendelŇĎ r√©sz√©re teljes√≠t megrendel√©st.

1.6. Jelen √ĀSZF 2014. janu√°r 01. napj√°t√≥l visszavon√°sig hat√°lyos.2. SzerzŇĎd√©s t√°rgya

2.1. V√°llalkoz√≥ a www.barberbrands.hu webc√≠m alatt weboldalt √ľzemeltet, amelyen az √°ltala forgalmazott kozmetikai √©s egy√©b term√©kek rendelhetŇĎk (a tov√°bbiakban ‚Äúweboldal‚ÄĚ) a weboldalt l√°togat√≥ MegrendelŇĎk √°ltal egy internetes fel√ľleten kereszt√ľl, vagy a v√°llalkoz√≥val megk√∂t√∂tt egyedi szerzŇĎd√©s alapj√°n. V√°llalkoz√≥ a MegrendelŇĎ r√©sz√©re a k√≠n√°lat√°ban (weboldal√°n) el√©rhetŇĎ term√©keket a MegrendelŇĎnek a megrendelt mennyis√©gben biztos√≠tja, amennyiben azok rakt√°rk√©szleten el√©rhetŇĎk. V√°llalkoz√≥ ebben a k√∂rben v√°llalja, hogy a MegrendelŇĎ ig√©nyei alapj√°n, a V√°llalkoz√≥ lehetŇĎs√©geihez m√©rten, a k√≠n√°lat√°ban el√©rhetŇĎ term√©keket ellen√©rt√©k fej√©ben a MegrendelŇĎ √°ltal leadott megrendel√©st k√∂vetŇĎen, a vonatkoz√≥ megrendel√©si visszaigazol√°sban meghat√°rozott felt√©telek szerint MegrendelŇĎnek lesz√°ll√≠tja.

2.2. SzerzŇĎdŇĎ felek a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se sor√°n hat√©konyan, egym√°ssal k√∂lcs√∂n√∂sen egy√ľttmŇĪk√∂dve j√°rnak el, figyelembe v√©ve egym√°s jogos √©rdekeit.

3. SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s folyamata, a szerzŇĎd√©s l√©trej√∂tte

3.1. Regisztr√°ci√≥ V√°llalkoz√≥ weboldal√°n: A MegrendelŇĎknek lehetŇĎs√©g√ľk van arra, hogy V√°llalkoz√≥ internetes weboldal√°n (www.barberbrands.hu) a regisztr√°ci√≥s oldalon regisztr√°ltass√°k magukat. A regisztr√°ci√≥ sor√°n a MegrendelŇĎ k√ľl√∂n nyilatkozatot fogad el, miszerint a regisztr√°l√°s sor√°n a val√≥s√°gnak megfelelŇĎ adatokat (c√©gn√©v, c√≠m/sz√©khely, ad√≥sz√°m, el√©rhetŇĎs√©gi adatok, sz√°ll√≠t√°si c√≠mek stb.) ad meg, s ennek elmulaszt√°sa eset√©re, az ebbŇĎl eredŇĎ k√°r√©rt teljes k√°rt√©r√≠t√©si felelŇĎss√©ggel tartozik. A regisztr√°ci√≥ sor√°n √©s ahhoz megadott adatokat V√°llalkoz√≥ a vonatkoz√≥ √©s hat√°lyos adatv√©delmi jogszab√°lyoknak megfelelŇĎen kezeli.

3.2. Megrendel√©s V√°llalkoz√≥ weboldal√°n kereszt√ľl: Amennyiben MegrendelŇĎ V√°llalkoz√≥ weboldal√°n az √°ltala megrendelni k√≠v√°nt term√©keket kiv√°lasztja, azt behelyezi egy a weboldalon mŇĪk√∂dŇĎ virtu√°lis kos√°rba. A virtu√°lis kos√°rban tal√°lhat√≥ term√©kekre vonatkoz√≥ a megrendel√©si sz√°nd√©k√°t MegrendelŇĎ a felt√©telek elektronikus elfogad√°s√°val √©s a fizet√©si m√≥d kiv√°laszt√°s√°val v√©gleges√≠ti, √≠gy szerzŇĎd√©st k√∂t V√°llalkoz√≥val jelen √ĀSZF √©s a megrendel√©si visszaigazol√°sban szereplŇĎ egyedi felt√©telek alapj√°n (a tov√°bbiakban elektronikus megrendel√©s).

3.3. Dokumentumok: Bizonyos esetekben (nem term√©szetes szem√©ly megrendelŇĎk eset√©ben, amennyiben a megrendel√©st egyedi szerzŇĎd√©s felt√©teli r√∂gz√≠tik √©s nem azt V√°llalkoz√≥ weboldal√°n kereszt√ľl adj√°k le) a szerzŇĎd√©sk√∂t√©shez tov√°bbi dokumentumokat k√©rhet be V√°llalkoz√≥ az al√°bbiak szerint: az √ľgyvezetŇĎ al√°√≠r√°si c√≠mp√©ld√°nya, tov√°bb√°, ha nem c√©gjegyz√©kbe bejegyzett c√©gjegyz√©si joggal b√≠r√≥ vezetŇĎ tiszts√©gviselŇĎ j√°r el, akkor az elj√°r√≥ szem√©ly a megrendel√©sre vonatkoz√≥ meghatalmaz√°sa is.

3.4. SzerzŇĎd√©s l√©trej√∂tte, √°raj√°nlat √©s visszaigazol√°s nem weboldalon kereszt√ľl leadott megrendel√©sek eset√©ben: Amennyiben megrendelŇĎ nem a V√°llalkoz√≥ weboldal√°n kereszt√ľl ad le megrendel√©st, a szerzŇĎd√©s a felek k√∂z√∂tt l√©trej√∂n, ha MegrendelŇĎ elt√©r√©s n√©lk√ľl elfogadja a V√°llalkoz√≥ √°ltal MegrendelŇĎnek elŇĎzetesen √≠r√°sban (telefaxon, emailen vagy √≠r√°sban) kiadott √Āraj√°nlat√°t, √©s azt al√°√≠rva, visszak√ľldi V√°llalkoz√≥ r√©sz√©re. MegrendelŇĎ √©s V√°llalkoz√≥ k√∂z√∂tt, a V√°llalkoz√≥ kiadott aj√°nlata alapj√°n akkor is l√©trej√∂n szerzŇĎd√©s, ha MegrendelŇĎ egy√©b √≠r√°sos m√≥don ad le megrendel√©st utalva a kiadott aj√°nlatban szereplŇĎ t√©telekre, aj√°nlati √°rra, vagy az aj√°nlat megrendel√©si sz√°m√°ra. Sz√≥beli megrendel√©s alapj√°n V√°llalkoz√≥ nem k√∂teles az aj√°nlatban szereplŇĎ szolg√°ltat√°sok √©s term√©kek megrendel√©s√©t teljes√≠teni - az ebbŇĎl eredŇĎ mindennemŇĪ k√°rok√©rt teljes eg√©sz√©ben MegrendelŇĎ tartozik felelni.

3.5. A SzerzŇĎd√©s l√©trej√∂tt√©rŇĎl V√°llalkoz√≥ √≠r√°sban t√°j√©koztatja MegrendelŇĎt, megrendel√©si visszaigazol√°s form√°j√°ban, amely pontosan √©s t√©telesen tartalmazza a megrendelt √°ruk √©s szolg√°ltat√°sok megnevez√©s√©t, azok √°rait, a megrendel√©s sz√°ll√≠t√°si √©s v√°llal√°si hat√°ridej√©t. V√°llalkoz√≥ csak azok√©rt a megrendelt szolg√°ltat√°sok√©rt √©s term√©kek√©rt tartozik felelni, melyek az esetlegesen kik√ľld√∂tt √°raj√°nlatban √©s a megrendel√©si visszaigazol√°sban is szerepelnek.

3.6. Inform√°ci√≥k nem weboldalon t√∂rt√©nŇĎ megrendel√©s eset√©ben: MegrendelŇĎ minden esetben k√∂teles az elv√©gzendŇĎ munk√°hoz sz√ľks√©ges valamennyi inform√°ci√≥t V√°llalkoz√≥val √≠r√°sban k√∂z√∂lni. Abban az esetben, ha a MegrendelŇĎ √°ltal megadott inform√°ci√≥k nem elengedŇĎek a munka megkezd√©s√©hez, √ļgy V√°llalkoz√≥ a hi√°nyz√≥ inform√°ci√≥kkal kapcsolatban halad√©ktalanul √≠r√°sban √©rtes√≠ti MegrendelŇĎt, aki k√∂teles azokat a k√©zhezv√©teltŇĎl sz√°m√≠tott 3 napon bel√ľl megadni. Abban az esetben, amennyiben ezen hat√°ridŇĎn bel√ľl MegrendelŇĎ a sz√ľks√©ges inform√°ci√≥kat nem k√ľldi meg V√°llalkoz√≥ r√©sz√©re, √ļgy V√°llalkoz√≥ minden tov√°bbi jognyilatkozat megt√©tele n√©lk√ľl v√°laszt√°sa szerint jogosult jelen szerzŇĎd√©stŇĎl el√°llni, vagy pedig a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©t mindaddig megtagadni, am√≠g MegrendelŇĎ a sz√ľks√©ges inform√°ci√≥kat nem adja meg. Ez ut√≥bbi esetben a MegrendelŇĎ k√©sedelme a V√°llalkoz√≥ egyidejŇĪ k√©sedelm√©t kiz√°rja.

3.7. Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s: SzerzŇĎdŇĎ felek a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se √©rdek√©ben k√∂lcs√∂n√∂sen egy√ľttmŇĪk√∂dve k√∂telesek elj√°rni, √≠gy k√ľl√∂n√∂sen abban az esetben, ha a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©hez tov√°bbi inform√°ci√≥k sz√ľks√©gesek, √ļgy MegrendelŇĎ k√∂teles azt (azokat) a felh√≠v√°s k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 3 napon bel√ľl V√°llalkoz√≥ r√©sz√©re megadni.

4. A l√©trej√∂tt szerzŇĎd√©s m√≥dos√≠t√°sa

4.1. SzerzŇĎdŇĎ felek meg√°llapodnak abban, hogy a szerzŇĎd√©s l√©trej√∂tte ut√°n, elfogadott √©s visszaigazolt megrendel√©s eset√©ben, MegrendelŇĎ kiz√°r√≥lag akkor √©lhet a m√≥dos√≠t√°s jog√°val, ha az eredeti megrendel√©s alapkoncepci√≥j√°t a m√≥dos√≠t√°s nem √©rinti √©s azt a V√°llalkoz√≥ j√≥v√°hagyta.

4.2. A m√≥dos√≠t√°si k√©relem akkor nem √©rinti az eredeti megrendel√©s alapkoncepci√≥j√°t, ha a m√≥dos√≠t√°s nem eredm√©nyez hat√°ridŇĎbeli m√≥dosul√°st, √°rcs√∂kken√©st vagy √°rn√∂veked√©st illetve t√∂bbletk√∂lts√©get. Ebben az esetben a m√≥dos√≠t√°si k√©relem √ļj megrendel√©snek minŇĎs√ľl, amelynek sor√°n a kor√°bbi megrendel√©s alapj√°n a V√°llalkoz√≥ √°ltal az √ļj MegrendelŇĎ elfogad√°s√°nak idŇĎpontj√°ig elv√©gzett munk√°kkal a felek elsz√°molnak egym√°ssal, s MegrendelŇĎ az addig felmer√ľlt v√°llalkoz√≥i d√≠jat, k√∂lts√©geket k√∂teles megfizetni. √öj megrendel√©s eset√©n felek a megv√°ltozott felt√©telekben √°llapodnak meg egym√°ssal. Abban az esetben, ha az √ļj Megrendel√©snek minŇĎs√ľlŇĎ m√≥dos√≠t√°si k√©relmet V√°llalkoz√≥ nem fogadja el, akkor felek a szerzŇĎd√©st k√∂z√∂s megegyez√©ssel megsz√ľntethetik, azonban a megsz√ľntet√©s idŇĎpontj√°ig elv√©gzett munk√°kkal a felek k√∂telesek elsz√°molni egym√°ssal, s MegrendelŇĎ az addig felmer√ľlt v√°llalkoz√≥i d√≠jat, k√∂lts√©geket k√∂teles megfizetni. Ha a felek a SzerzŇĎd√©st k√∂z√∂s megegyez√©ssel nem sz√ľntetik meg, √ļgy V√°llalkoz√≥ jogosult a szerzŇĎd√©st azonnali hat√°llyal felmondani √©s az addig elv√©gzett munk√°kkal elsz√°molni.

4.3. A SzerzŇĎd√©st a V√°llalkoz√≥ a teljes√≠t√©s megkezd√©se elŇĎtt szolg√°ltatott inform√°ci√≥k, adatok √©s dokumentumok birtok√°ban teljes√≠ti. Abban az esetben, ha a MegrendelŇĎ a Megrendel√©s√©t a fentiek szerint ut√≥lag m√≥dos√≠tja, kieg√©sz√≠ti, vagy b√°rmilyen m√≥don √©s m√©rt√©kben megv√°ltoztatja, a V√°llalkoz√≥nak a fentieken k√≠v√ľl jog√°ban √°ll √ļj teljes√≠t√©si hat√°ridŇĎt kitŇĪzni √©s a szolg√°ltat√°s ellen√©rt√©k√©t ar√°nyosan n√∂velni, amennyiben azt a m√≥dos√≠t√°s jellege √©s volumene indokolja.

5. MegrendelŇĎ jogai √©s k√∂telezetts√©gei

5.1. Inform√°ci√≥k rendelkez√©sre bocs√°t√°sa: MegrendelŇĎ v√°llalja, hogy az elŇĎre r√∂gz√≠tett √ľtemez√©si terv szerint meghat√°rozott feladatok elv√©gz√©s√©hez/ term√©k lesz√°ll√≠t√°s√°hoz a sz√ľks√©ges anyagokat, inform√°ci√≥kat V√°llalkoz√≥ rendelkez√©s√©re bocs√°tja.

5.2. V√°llalkoz√≥i d√≠j megfizet√©se: MegrendelŇĎ v√°llalja, hogy V√°llalkoz√≥ √°ltal elk√©sz√≠tett, √©s a visszaigazol√°sban meghat√°rozott felt√©teleknek megfelelŇĎ szolg√°ltat√°st √©s/vagy term√©ket √°tveszi √©s a meghat√°rozott v√°llalkoz√°si d√≠jat, jelen SzerzŇĎd√©s rendelkez√©seinek megfelelŇĎen megfizeti. MegrendelŇĎ nem jogosult a V√°llalkoz√≥ √°ltal el nem fogadott k√∂vetel√©sek ellen√©rt√©k√©t visszatartani. A v√°llalkoz√≥i d√≠jak megfizet√©se minden esetben elŇĎre t√∂rt√©nik a weboldalon el√©rhetŇĎ fizet√©si m√≥dozatok szerint, vagy postai ut√°nv√©ttel a megrendel√©s t√°rgy√°nak MegrendelŇĎ √°ltali k√©zhezv√©telekor. Ezen felt√©telek √°ltal√°nos √©rv√©nyben maradnak visszavon√°sig, vagy egy√©b v√°ltoztat√°sig. V√°llalkoz√≥ saj√°t bel√°t√°sa szerint jogosult a kor√°bban meghat√°rozott fizet√©si hat√°ridŇĎktŇĎl elt√©rni, amennyiben ezt egy adott megrendel√©s t√°rgy√°t k√©pezŇĎ term√©k jellege, vagy a megrendel√©s egy√©b k√∂r√ľlm√©nye indokolja.

5.3. √úzleti titok: Felek k√∂z√∂tti jogviszonnyal kapcsolatos valamennyi t√©ny, adat, inform√°ci√≥ √ľzleti titoknak minŇĎs√ľl. MegrendelŇĎ tudom√°sul veszi, hogy az elad√≥ √°ltal k√©sz√≠tett √©s √°tadott dokumentumok, anyagok, rajzok, specifik√°ci√≥k, √°raj√°nlatok stb. V√°llalkoz√≥ kiz√°r√≥lagos tulajdon√°t k√©pezik, √≠gy azok harmadik f√©l sz√°m√°ra t√∂rt√©nŇĎ kiad√°sa √ľzleti titok megs√©rt√©s√©nek minŇĎs√ľl, melynek minden gazdas√°gi √©s b√ľntetŇĎjogi felelŇĎss√©g√©t MegrendelŇĎ viseli.

5.4. SzerzŇĎd√©s m√≥dos√≠t√°s: A Megrendel√©s elfogad√°s√°t k√∂vetŇĎen a megrendelŇĎ √°ltal k√©rt m√≥dos√≠t√°sok k√ľl√∂n megegyez√©s √©s szerzŇĎd√©s‚Äźm√≥dos√≠t√°s t√°rgy√°t k√©pezik.

5.5. SzerzŇĎi jogok tiszteletben tart√°sa: A V√°llalkoz√≥ √°ltal forgalmazott term√©kek a term√©keket gy√°rt√≥ jogi szem√©lyek szerzŇĎi jogi, vagy egy√©b jogi v√©delme al√° tartoznak. MegrendelŇĎ k√∂teles ezen jogok tiszteletben tart√°s√°ra a vonatkoz√≥ jogszab√°lyok megtart√°s√°val. MindennemŇĪ, a MegrendelŇĎn√©l bek√∂vetkezett harmadik f√©l fel√© t√∂rt√©nŇĎ jogs√©rt√©s√©rt a MegrendelŇĎ tartozik felelŇĎss√©ggel a Ptk. √©s a vonatkoz√≥ jogszab√°lyok szerint.

5.6. El√°ll√°s: MegrendelŇĎ a megrendel√©stŇĎl csak √©s kiz√°r√≥lag √≠r√°sban √°llhat el jelen √ĀSZF‚Äźben meghat√°rozottak szerint.

6. Vállalkozó jogai és kötelezettségei

6.1. V√°llalkoz√≥ v√°llalja, hogy MegrendelŇĎ r√©sz√©re MegrendelŇĎ √°ltal a V√°llalkoz√≥ weboldal√°n kereszt√ľl leadott megrendel√©st teljes√≠ti a megrendel√©si visszaigazol√°sban szereplŇĎ felt√©telek szerint, vagy a kor√°bban, a V√°llalkoz√≥ √°ltal kiadott √©s MegrendelŇĎ √°ltal elfogadott √Āraj√°nlat √©s megrendel√©si visszaigazol√°s √°ltal tartalmazott param√©terek felhaszn√°l√°s√°val az elŇĎre meghat√°rozott √ľtemterv szerint elv√©gzi az egyedi szerzŇĎd√©s hat√°lya al√° tartoz√≥ feladatokat.

6.2. V√°llalkoz√≥nak mindaddig joga van a feladat vagy r√©szfeladat munk√°latainak megkezd√©s√©t megtagadni, m√≠g MegrendelŇĎ sz√°m√°ra nem biztos√≠tja a munkav√©gz√©shez sz√ľks√©ges inform√°ci√≥kat, vagy MegrendelŇĎ a megrendel√©si visszaigazol√°sban foglalt fizet√©si k√∂telezetts√©g√©nek nem tesz eleget.

6.3. V√°llalkoz√≥ szolg√°ltat√°sait kiz√°r√≥lag szerzŇĎd√©s alapj√°n teljes√≠ti (weboldal√°n kereszt√ľl a megrendel√©si folyamat r√©szek√©nt elektronikusan megk√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s, vagy egyedi felt√©telek alapj√°n, √≠r√°sban megk√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s). V√°llalkoz√≥ a szerzŇĎd√©s l√©trej√∂tte elŇĎtti tev√©kenys√©geket saj√°t k√∂lts√©g√©re √©s kock√°zat√°ra v√©gzi.

6.4. A V√°llalkoz√≥ k√∂telezetts√©get v√°llal arra, hogy az √°raj√°nlatban √©s a megrendel√©si visszaigazol√°son r√©szletezett szolg√°ltat√°sokat/term√©keket a MegrendelŇĎ sz√°m√°ra biztos√≠tja a szerzŇĎd√©s teljes idŇĎtartama alatt, illetve a term√©keket a meg√°llapodott hat√°ridŇĎben lesz√°ll√≠tja.

6.5. V√°llalkoz√≥ b√°rmely szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©geinek teljes√≠t√©s√©hez jogosult alv√°llalkoz√≥t vagy m√°s k√∂zremŇĪk√∂dŇĎt ig√©nybe venni.

6.6. Tulajdonjog‚Äźfenntart√°s: V√°llalkoz√≥ a megrendelt √©s lesz√°ll√≠tand√≥ √°ruk vonatkoz√°s√°ban tulajdonjog√°t a v√©tel√°r teljes kiegyenl√≠t√©s√©ig fenntartja. Abban az esetben, ha MegrendelŇĎ a V√©tel√°rat az adott MegrendelŇĎ eset√©ben meghat√°rozott fizet√©si hat√°ridŇĎt k√∂vetŇĎ 3 napon t√ļl sem egyenl√≠ti ki, V√°llalkoz√≥ k√ľl√∂n p√≥that√°ridŇĎ kitŇĪz√©se n√©lk√ľl jelen szerzŇĎd√©stŇĎl jogosult el√°llni, √©s tulajdonjog√°t a megrendelt √°ruk felett gyakorolni. Ebben az esetben a MegrendelŇĎt √©rt b√°rmilyen k√°r tekintet√©ben a V√°llalkoz√≥t semmilyen felelŇĎss√©g nem terheli.

6.7. Sz√°ll√≠t√°s, sz√°ll√≠tm√°nyoz√°s: A sz√°ll√≠tm√°nyoz√°s a MegrendelŇĎ k√∂lts√©g√©re t√∂rt√©nik. A kock√°zat az √°runak a g√©pj√°rmŇĪre t√∂rt√©nŇĎ felrak√°sa ut√°n minden esetben √°th√°rul a MegrendelŇĎre. A sz√°ll√≠t√°si c√≠men a lerakod√°s a MegrendelŇĎ feladata √©s k√∂lts√©ge. V√°llalkoz√≥ a sz√°ll√≠t√°si biztos√≠t√°sr√≥l nem k√∂teles gondoskodni. R√©szsz√°ll√≠t√°sok megengedettek, amelyek egyenk√©nt ker√ľlnek elsz√°mol√°sra. V√°llalkoz√≥ az el nem sz√°ll√≠tott √©s √≠r√°sbeli el√°ll√°s megk√ľld√©s√©nek hi√°ny√°ban a megrendel√©st MegrendelŇĎ r√©sz√©re kisz√°ll√≠tja vagy a szerzŇĎd√©stŇĎl V√°llalkoz√≥ d√∂nt√©se szerint el√°llhat. A t√∂r√©keny √°ruk sz√°ll√≠t√°s√°ra vonatkoz√≥an V√°llalkoz√≥ garanci√°t nem v√°llal, azok postai sz√°ll√≠t√°s√°t nem javasolja.

6.8. √ĀSZF m√≥dos√≠t√°sa: Az √ĀSZF rendelkez√©seit a V√°llalkoz√≥ jogosult egyoldal√ļan m√≥dos√≠tani, ha a m√≥dos√≠t√°s hat√°lyba l√©p√©se elŇĎtt 15 nappal a m√≥dos√≠t√°s l√©nyegi elemeit honlapj√°nak nyit√≥oldal√°n (www.barberbrands.hu) j√≥l l√°that√≥ m√≥don elhelyezi.

6.9. A V√°llalkoz√≥ √°ltal forgalmazott term√©kek √°rait a V√°llalkoz√≥ honlapja (www.barberbrands.hu) tartalmazz√°k a nett√≥ √°r √©s a mindenkori jogszab√°lyok √°ltal meghat√°rozott √°ltal√°nos forgalmi ad√≥ felt√ľntet√©s√©vel (egy√ľttesen brutt√≥ √°r). Az √°rak v√°ltoztat√°s√°nak jog√°t V√°llalkoz√≥ fenntartja, k√ľl√∂n√∂s tekintettel a deviza √°rfolyam‚Äźv√°ltoz√°sra.

6.10. A szerzŇĎdŇĎ felek k√∂z√∂tt l√©trej√∂vŇĎ szerzŇĎd√©sre vonatkoz√≥ √°rakat a V√°llalkoz√≥ weboldala tartalmazza, amelyeket MegrendelŇĎ az elektronikus megrendel√©s folyamat√°ban fogad el, illetve egyedi szerzŇĎd√©s eset√©ben a V√°llalkoz√≥ √°ltal megk√ľld√∂tt √Āraj√°nlat tartalmazza, amelyet a MegrendelŇĎ az Aj√°nlat al√°√≠r√°s√°val, vagy az aj√°nlatban szereplŇĎ t√©telekre √©s szolg√°ltat√°sokra, valamint az Aj√°nlatban szereplŇĎ felt√©telek elfogad√°s√°ra utal√≥ √≠r√°sbeli nyilatkozattal, lev√©llel (e‚Äźmail, fax, lev√©l) fogad el.

6.11. A weboldalon szereplŇĎ √°rak a csomagol√°ssal, sz√°ll√≠t√°ssal kapcsolatban felmer√ľlŇĎ plusz k√∂lts√©geket nem tartalmazz√°k, ezek minden esetben k√ľl√∂n ker√ľlnek fel a megrendel√©si visszaigazol√°sra.

7. Teljes√≠t√©s, hat√°ridŇĎk, j√≥t√°ll√°s, szavatoss√°g

7.1. Teljes√≠t√©si hat√°ridŇĎ, √°tad√°s‚Äź√°tv√©tel: V√°llalkoz√≥ a MegrendelŇĎ r√©sz√©re megk√ľld√∂tt megrendel√©si visszaigazol√°sban, vagy egyedi szerzŇĎd√©s eset√©ben az aj√°nlatban megadja a szolg√°ltat√°s illetve sz√°ll√≠t√°s hat√°ridej√©t, amely tartalmilag hib√°tlan, mŇĪszakilag egy√©rtelmŇĪ megrendel√©s eset√©n a visszaigazol√°s k√©zhezv√©tel√©nek napj√°t√≥l kezdŇĎdik. Abban az esetben, ha a visszagazol√°son a teljes√≠t√©si hat√°ridŇĎ elt√©r az √°raj√°nlatban megadott hat√°ridŇĎtŇĎl, akkor ezen visszaigazol√°son szereplŇĎ teljes√≠t√©si hat√°ridŇĎ tekintendŇĎ √©rv√©nyesnek, f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy az d√°tum szerint kor√°bbi, vagy k√©sŇĎbbi, mint ami a kor√°bban kiadott aj√°nlatban szerepelt. A megadott hat√°ridŇĎ eltelt√©t k√∂vetŇĎ 8 munkanapban t√∂rt√©nŇĎ sz√°ll√≠t√°s m√©g idŇĎbeni teljes√≠t√©snek sz√°m√≠t.

7.2. Hat√°ridŇĎ meghosszabbod√°sa: Vis major eset√©n (11. pont) a vis major idŇĎtartam√°val ‚Äď amennyiben az a k√©t h√≥napot nem haladja meg ‚Äźa sz√°ll√≠t√°si hat√°ridŇĎ meghosszabbodik.

7.3. V√°llalkoz√≥ k√©sedelme, k√∂tb√©r: A szerzŇĎd√©sben v√°llalt teljes√≠t√©si hat√°ridŇĎ 8 munkanapot meghalad√≥ t√ļll√©p√©se, amennyiben az V√°llalkoz√≥ r√©sz√©re felr√≥hat√≥, k√©sedelmes teljes√≠t√©snek minŇĎs√ľl. Ez esetben a megrendelŇĎ a k√©sedelmesen teljes√≠tett h√°nyad √©rt√©ke ut√°n napi 0,1 %, de maximum a k√©sedelmesen teljes√≠tett h√°nyad 5%‚Äź√°nak megfelelŇĎ k√∂tb√©r megfizet√©s√©re tarthat ig√©nyt. Nem sz√°m√≠t k√©sedelmes teljes√≠t√©snek az eszt√©tikai kifog√°sokra alapozott reklam√°ci√≥, akkor sem, ha az elad√≥ √°ltal elfogad√°sra ker√ľl, de az a term√©k haszn√°lati √©rt√©k√©t nem befoly√°solja √©s az a funkci√≥j√°nak k√©pes eleget tenni.

7.4. MegrendelŇĎ k√©sedelme, t√°rol√°si k√∂lts√©g, k√∂tb√©r: Amennyiben MegrendelŇĎ a V√°llalkoz√≥ k√©szre jelent√©se ut√°ni 5 munkanapon bel√ľl az √°rut fogadni nem tudja, vagy elsz√°ll√≠tani nem tudja, V√°llalkoz√≥ v√°laszt√°sa szerint jogosult a megrendel√©stŇĎl teljes eg√©sz√©ben el√°llni (√©s a megrendel√©s t√°rgy√°t k√©pezŇĎ √°rut √ļjra √©rt√©kes√≠teni), vagy a megrendel√©s t√°rgy√°t k√©pezŇĎ term√©k rakt√°roz√°si nyilatkozattal t√∂rt√©nŇĎ let√°rol√°s√°ra, illetve amennyiben a fizet√©s nem a megrendel√©skor, vagy annak √°tv√©telekor t√∂rt√©nt, annak lesz√°ml√°z√°s√°ra. A felmer√ľlŇĎ t√°rol√°si k√∂lts√©gek (1.000 Ft/h√©t) vevŇĎt terhelik. A rakt√°roz√°si nyilatkozat kibocs√°t√°s√°val a k√°rvesz√©ly a MegrendelŇĎre √°tsz√°ll. A MegrendelŇĎ k√©sedelmes teljes√≠t√©s eset√©n a V√°llalkoz√≥ jogosult a saj√°t teljes√≠t√©s hat√°ridej√©t a m√°sik f√©l teljes√≠t√©s√©ig meghosszabb√≠tani, vagy v√°laszt√°sa szerint a k√©sedelem 16. napj√°t√≥l p√≥that√°ridŇĎ tŇĪz√©se n√©lk√ľl el√°llni a szerzŇĎd√©stŇĎl. Felek a jelen szerzŇĎd√©ses felt√©telek elfogad√°s√°val hozz√°j√°rulnak, hogy egyedi szerzŇĎd√©ssel r√∂gz√≠tett √°tutal√°sos fizet√©s eset√©ben a fizet√©si k√©sedelembe esŇĎ MegrendelŇĎ r√©sz√©re V√°llalkoz√≥ 12%-os m√©rt√©kŇĪ k√©sedelmi kamatot sz√°m√≠t fel a k√©sedelembe es√©s elsŇĎ napj√°t√≥l kezdve.

7.5. A V√°llalkoz√≥ a munka elv√©gz√©se sor√°n betartja a magyar jog hat√°lyos √©s vonatkoz√≥ rendelkez√©seit, √≠gy a munkav√©gz√©se sor√°n m√°sok emberi m√©lt√≥s√°g√°t, j√≥ h√≠rnev√©t, becs√ľlets√©rtŇĎ, vagy szerzŇĎi jogv√©delem alatt √°ll√≥ alkot√°s√°n, elŇĎad√°s√°n, f√∂ldrajzi √°rujelzŇĎj√©n, v√©djegy√©n fenn√°ll√≥ jogot, illetve egy√©b kiz√°r√≥lagos v√©delmet nem s√©rt, MegrendelŇĎ ilyen ir√°ny√ļ megrendel√©seit sem a munka tervez√©s√©re, sem a k√©sz√≠t√©se sor√°n nem fogadja el.

7.6. V√°llalkoz√≥ a munk√°k elk√©sz√ľlt√©rŇĎl az √°raj√°nlatban √©s a rendel√©si visszaigazol√°son teljes√≠t√©si hat√°ridŇĎk√©nt felmer√ľlt idŇĎpontig k√©szre jelent√©s√©vel √©rtes√≠ti MegrendelŇĎt, √©s a v√©gterm√©ket √°tadja, illetve sz√°ll√≠tja.

7.7. Hib√°tlan ‚Äď hib√°s teljes√≠t√©s: Hib√°tlan teljes√≠t√©snek minŇĎs√ľl, ha term√©k m√©retbeli illetve az egy√©b elt√©r√©se az 5 %‚Äźot nem haladja meg. A term√©kek csomagol√°s√°n Sz√≠nbeli elt√©r√©sek a nyomtat√°si technol√≥gi√°k √©s grafikai form√°tumok elt√©r√©s√©bŇĎl ad√≥d√≥an szint√©n elŇĎfordulhatnak.

7.8. J√≥t√°ll√°s, szavatoss√°g: MegrendelŇĎ k√∂teles az √°ru √°tv√©tele ut√°n az esetleges t√©ves sz√°ll√≠t√°sokat, mennyis√©gi elt√©r√©seket √©s hi√°nyoss√°gokat azonnal √≠r√°sban V√°llalkoz√≥ r√©sz√©re jelezni. A bejelent√©sen meg kell adni a sz√°ll√≠t√≥lev√©l, szerzŇĎd√©s, sz√°mla sz√°m√°t, a term√©k √©s a kifog√°sok pontos le√≠r√°s√°t. Sz√°ll√≠t√°si s√©r√ľl√©seket a term√©k rendeltet√©si helyre √©rkez√©s√©t k√∂vetŇĎen azonnal jelezni kell. A MegrendelŇĎ vizsg√°lati k√∂telezetts√©ge az eg√©sz sz√°ll√≠tm√°nyra kiterjed. A s√©r√ľl√©s t√©ny√©t √©s m√©rt√©k√©t r√° kell vezetni a sz√°ll√≠t√≥lev√©lre / √°tv√©teli elismerv√©nyre √©s azt a sz√°ll√≠t√≥val al√° kell √≠ratni. MegrendelŇĎ jegyzŇĎk√∂nyvet vesz fel a k√°r nagys√°g√°r√≥l. Esetleges hib√°k ellen√©re az √°rut √°t kell venni √©s megfelelŇĎen t√°rolni kell. Nem l√°that√≥ hib√°kat az √©szrev√©teltŇĎl sz√°m√≠tott egy h√©ten bel√ľl, de az √°tv√©teltŇĎl sz√°m√≠tott 15 napt√°ri napon bel√ľl jelezni kell, amennyiben a term√©k nem ker√ľlt m√©g r√©szben vagy eg√©szben felhaszn√°l√°sra, elhaszn√°l√°sra, vagy elfogyaszt√°sra. Minden panaszt √≠r√°sban, a meg√°llap√≠tott egyes hib√°k pontos adataival kell beny√ļjtani. MegrendelŇĎ k√∂teles lehetŇĎs√©get biztos√≠tani a V√°llalkoz√≥ r√©sz√©re, hogy a kifog√°solt term√©ket megtekinthesse. Abban az esetben, ha a hiba igazol√°sra ker√ľl, MegrendelŇĎ v√°laszt√°sa szerint V√°llalkoz√≥ kijav√≠tja, vagy az √°ru visszaad√°sa ellen√©ben hib√°tlan √°rut sz√°ll√≠t (kicser√©li). A nem rendeltet√©sszerŇĪ haszn√°latb√≥l, t√°rol√°sb√≥l, sz√°ll√≠t√°sb√≥l eredŇĎ hib√°k√©rt felelŇĎss√©g a V√°llalkoz√≥t nem terheli. V√°llalkoz√≥i fentiekben meghat√°rozott j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©ge csak abban az esetben √©rv√©nyes, amennyiben a kor√°bban lesz√°ll√≠tott term√©ket az eredeti, s√©rtetlen csomagol√°s√°ban MegrendelŇĎ visszajuttatja V√°llalkoz√≥nak. A MegrendelŇĎ √°ltal r√©szben vagy eg√©sz√©ben felhaszn√°lt, elhaszn√°lt, vagy elfogyasztott, illetve felbontott csomagol√°s√ļ term√©ket V√°llalkoz√≥ nem vesz vissza, ezen term√©kek j√≥t√°ll√°si ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek t√°rgyai nem lehetnek.

7.9. K√°rig√©ny: Felek a MegrendelŇĎ tov√°bbi k√°rig√©ny√©nek √©rv√©nyes√≠t√©s√©t kiz√°rj√°k, amennyiben azt jogszab√°ly nem tiltja. MegrendelŇĎ azonban ezen kik√∂t√©s mellett is √©rv√©nyes√≠theti V√°llalkoz√≥ sz√°nd√©kos vagy nagyfok√ļ gondatlans√°gb√≥l eredŇĎ szerzŇĎd√©sszeg√©s√©vel √∂sszef√ľggŇĎ, igazolt k√°rig√©ny√©t. A kiz√°r√°s k√ľl√∂n√∂sen az olyan k√∂vetkezm√©nyk√°rok miatti ig√©nyeket foglalja mag√°ba, mint a termel√©skies√©s vagy elmaradt nyeres√©g.

7.10. Nem minŇĎs√ľl hib√°s vagy k√©sedelmes teljes√≠t√©snek, ha a V√°llalkoz√≥ a rakt√°ron nem l√©vŇĎ term√©k eset√©n a Megrendel√©s lead√°s√°t k√∂vetŇĎen a visszaigazol√°sban t√°j√©koztatja e t√©nyrŇĎl a MegrendelŇĎt, a v√°rhat√≥ sz√°ll√≠t√°si hat√°ridŇĎvel egy√ľtt, ebben az esetben V√°llalkoz√≥t semmilyen k√°rt√©r√≠t√©si felelŇĎss√©g nem terheli.

8. Fizetés módja, fizetési feltételek

8.1. A megrendel√©s visszaigazol√°sakor, vagy egyedi szerzŇĎd√©s eset√©ben a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©sekor a V√°llalkoz√≥ elektronikus sz√°ml√°t √°ll√≠t ki az elv√©gzett munk√°kr√≥l, melyet MegrendelŇĎ r√©sz√©re elektronikus √ļton megk√ľld. V√°llalkoz√≥ kijelenteni, hogy az √°ltala a MegrendelŇĎ r√©sz√©re ki√°ll√≠tott elektronikus bizonylatok megfelelnek a mindenkori t√∂rv√©nyi szab√°lyoz√°soknak:

8.1.1. Az √°ltal√°nos forgalmi ad√≥r√≥l sz√≥l√≥ 2007. √©vi CXXVII. t√∂rv√©ny (√Āfatv.) 174. ¬ß (1) bekezd√©se alapj√°n sz√°mla [ide √©rtve az √Āfatv. 176. ¬ß (1) bekezd√©se alapj√°n egyszerŇĪs√≠tett adattartalommal rendelkezŇĎ sz√°ml√°t is] elektronikus √ļton is kibocs√°that√≥

8.1.2. Az √Āfatv. 259. ¬ß 5. pontja szerint elektronikus √ļton kibocs√°tott sz√°ml√°nak minŇĎs√ľl a term√©k beszerzŇĎje, szolg√°ltat√°s ig√©nybevevŇĎje r√©sz√©re az adatok vagy ‚Äź digit√°lis t√∂m√∂r√≠t√©s felhaszn√°l√°s√°val ‚Äź adat√°llom√°nyok elektronikus √ļton t√∂rt√©nŇĎ tov√°bb√≠t√°sa, szem√©lyes rendelkez√©sre bocs√°t√°sa telefonvezet√©kes, r√°di√≥s, optikai vagy egy√©b elektrom√°gneses rendszeren kereszt√ľl, elektronikus adatfeldolgoz√°s c√©lj√°ra.

8.2. A V√°llalkoz√≥ egyedi szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©sekor a szerzŇĎd√©s biztos√≠t√©kak√©nt a v√°llalkoz√°si d√≠j meghat√°rozott m√©rt√©k√©ig elŇĎleg fizet√©s√©t k√∂theti ki, amely minden esetben k√ľl√∂n meg√°llapod√°s t√°rgy√°t k√©pezi √©s V√°llalkoz√≥ azt a visszaigazol√°sban jelzi. Az elŇĎleg a szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°sakor √°tutal√°ssal fizetendŇĎ. ElŇĎlegfizet√©s kik√∂t√©se eset√©n a V√°llalkoz√≥ a szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©s√©t csak akkor kezdi meg, amikor az elŇĎleget k√©zhez kapta. Az elŇĎleg a V√°llalkoz√≥i d√≠jba belesz√°m√≠t, a szerzŇĎd√©s megszŇĪn√©se vagy megsz√ľntet√©se eset√©n a felek az elŇĎleg √∂sszeg√©vel elsz√°molnak.

8.3. SzerzŇĎdŇĎ felek meg√°llapodnak abban, hogy jelen szerzŇĎd√©s alapj√°n kibocs√°tott megrendel√©si visszaigazol√°sok √©s sz√°ml√°k eset√©ben ‚Äď ha a felek √≠r√°sban m√°sk√©nt nem rendelkeznek ‚Äď a fizet√©s a megrendel√©skor elŇĎre, vagy sz√°ll√≠t√°skor/tejes√≠t√©skor esed√©kes.

8.4. Amennyiben a MegrendelŇĎ az egyedi szerzŇĎd√©sben meghat√°rozott √°tutal√°sos, halasztott fizet√©si k√∂telezetts√©g√©nek idŇĎben nem tesz eleget, V√°llalkoz√≥ 12%-os m√©rt√©kŇĪ k√©sedelmi kamatot sz√°m√≠t fel, a k√©sedelembe es√©s elsŇĎ napj√°t√≥l sz√°m√≠tva

8.5. V√°llalkoz√≥ 15 napot meghalad√≥ fizet√©si k√©sedelem eset√©n V√°llalkoz√≥ v√°laszt√°sa szerint p√≥that√°ridŇĎ tŇĪz√©se n√©lk√ľl jogosult a szerzŇĎd√©stŇĎl el√°llni vagy annak teljes√≠t√©s√©t k√∂vetelni, ig√©ny√©t jogi √ļton √©rv√©nyes√≠teni. MegrendelŇĎ szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©ge megszeg√©se eset√©re ind√≠tand√≥ b√°rmilyen jogi elj√°r√°s k√∂lts√©ge a MegrendelŇĎt terheli. A jogi elj√°r√°s megind√≠t√°sa √©rdek√©ben V√°llalkoz√≥ jogosult a szerzŇĎd√©ssel kapcsolatos dokumentumokat, adatokat a jogi k√©pviselŇĎje r√©sz√©re √°tadni. V√°llalkoz√≥ tov√°bb√° jogosult MegrendelŇĎvel szemben fenn√°ll√≥ k√∂vetel√©s√©t harmadik szem√©ly r√©sz√©re engedm√©nyezni, melyrŇĎl a MegrendelŇĎt V√°llalkoz√≥ √≠r√°sban √©rtes√≠ti.

8.6. V√°llalkoz√≥ jogosult a Megrendel√©sek k√©szp√©nzben t√∂rt√©nŇĎ megfizet√©s√©t k√©rni MegrendelŇĎtŇĎl √©s a megfizet√©s megt√∂rt√©nt√©ig az √°rut visszatartani, amennyiben MegrendelŇĎ sz√°m√°ra kor√°bban hitelkeret ker√ľlt meg√°llap√≠t√°sra √©s MegrendelŇĎ a kor√°bban meg√°llap√≠tott hitelkeretet √°tl√©pte.

8.7. V√°llalkoz√≥ jogosult a Megrendel√©sek k√©szp√©nzben t√∂rt√©nŇĎ megfizet√©s√©t k√©rni amennyiben MegrendelŇĎnek lej√°rt, ki nem fizetett sz√°ml√°ja van.

9. A szerzŇĎd√©s megszŇĪn√©s√©nek, megsz√ľntet√©s√©nek esetk√∂rei

9.1. SzerzŇĎdŇĎ felek meg√°llapodnak abban, hogy jelen szerzŇĎd√©st hat√°rozott idŇĎre k√∂tik, mely idŇĎpont a feladat elk√©sz√ľl√©s√©ig, illetve az ellen√©rt√©k megfizet√©s√©ig tart. SzerzŇĎdŇĎ felek egyedileg ettŇĎl elt√©rhetnek, s a szerzŇĎd√©st hat√°rozatlan idŇĎtartamra is megk√∂thetik. A felek k√∂z√∂tt term√©k k√©sz√≠t√©s√©re k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s eset√©n a v√©gterm√©k √°tad√°s√°val‚Äź√°tv√©tel√©vel, √©s a v√°llalkoz√≥i d√≠j megfizet√©s√©vel a szerzŇĎd√©s megszŇĪnik.

9.2. A felek k√∂z√∂tt a szerzŇĎd√©s megszŇĪnhet k√∂z√∂s megegyez√©ssel √©s el√°ll√°ssal, szolg√°ltat√°s eset√©n felmond√°ssal.

9.3. Felek meg√°llapodnak abban, hogy amennyiben a m√°sik f√©l a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©geit s√ļlyosan megszegi (a v√°llalt k√∂telezetts√©geit nem teljes√≠ti, vagy minden tov√°bbi egy√ľttmŇĪk√∂d√©stŇĎl elz√°rk√≥zik), √ļgy el√°ll√°snak vagy szolg√°ltat√°s eset√©n azonnali hat√°ly√ļ felmond√°snak van helye.

9.4. MegrendelŇĎ el√°ll√°sa illetve azonnali hat√°ly√ļ felmond√°sa eset√©n, amennyiben √©rv√©nyesen l√©trej√∂tt, de m√©g nem teljes√≠tett egyedi megrendel√©s van folyamatban k√∂teles a V√°llalkoz√≥ igazolt k√°r√°nak, illetve elv√©gzett munk√°j√°nak megt√©r√≠t√©s√©re.

9.5. V√°llalkoz√≥ el√°ll√°sa illetve azonnali hat√°ly√ļ felmond√°sa eset√©n, amennyiben √©rv√©nyesen l√©trej√∂tt, de m√©g nem teljes√≠tett egyedi megrendel√©s van folyamatban k√∂teles a megkezdett r√©szfeladatokat befejezni, a MegrendelŇĎ pedig k√∂teles azokat kifizetni, amennyiben az az elfogadott √Āraj√°nlatban meghat√°rozottaknak megfelel.

9.6. A szerzŇĎd√©stŇĎl t√∂rt√©nŇĎ el√°ll√°sra illetve felmond√°s√°ra mindk√©t f√©lnek van lehetŇĎs√©ge, azonban MegrendelŇĎi el√°ll√°s vagy felmond√°s eset√©n a MegrendelŇĎ k√∂teles a V√°llalkoz√≥nak az addig felmer√ľlt k√∂lts√©geit, v√°llalkoz√≥i d√≠j√°t, valamint a teljes v√°llalkoz√≥i d√≠j 20%‚Äź√°t mint k√°r√°tal√°nyt megt√©r√≠teni. A felmond√°s abban az esetben √©rv√©nyes, ha azt √≠r√°sban, indokl√°ssal ell√°tva, a m√°sik szerzŇĎdŇĎ f√©l r√©sz√©re c√≠mzett aj√°nlott t√©rtivev√©nyes lev√©lben t√∂rt√©nik. A rendes felmond√°s idŇĎtartama 30 nap. A t√©rtivev√©nnyel feladott levelet k√©zbes√≠tettnek kell tekinteni a felad√°st√≥l sz√°m√≠tott 5. munkanapon, valamint akkor is, ha az "nem kereste" vagy "√°tv√©telt megtagadta" jelz√©ssel √©rkezett vissza.

9.7. A felek k√∂z√∂tt l√©trej√∂tt szerzŇĎd√©s b√°rmely okb√≥l t√∂rt√©nŇĎ megszŇĪn√©se, megsz√ľntet√©se nem mentes√≠ti a felek a megszŇĪn√©sig vagy megsz√ľntet√©sig fenn√°ll√≥ k√∂telezetts√©geik vagy d√≠jtartoz√°saik teljes√≠t√©se al√≥l.

9.8. V√°llalkoz√≥ a szolg√°ltat√°st azonnali hat√°llyal felf√ľggesztheti, vagy a szerzŇĎd√©st azonnali hat√°llyal felmondhatja.

9.8.1. ha MegrendelŇĎ t√∂bb mint 30 napos fizet√©si k√©sedelembe esett √©s felh√≠v√°s ellen√©re sem teljes√≠tett.

9.8.2. ha MegrendelŇĎ ellen csŇĎd ‚Äźvagy felsz√°mol√°si elj√°r√°s, illetve v√©gelsz√°mol√°si elj√°r√°st indult.

9.9. V√°llalkoz√≥ azonnali hat√°ly√ļ felmond√°sa eset√©n MegrendelŇĎ k√∂teles a v√°llalkoz√≥ d√≠j 100%‚Äź√°nak megfelelŇĎ m√©rt√©kŇĪ k√°r√°tal√°nyt fizetni kiv√©ve a csŇĎd‚Äź,felsz√°mol√°si illetve v√©gelsz√°mol√°si elj√°r√°s eset√©t.

10. Vis Major

10.1. Egyik f√©l sem felel a SzerzŇĎd√©sben foglalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©√©rt azon esetekben, amikor a felek √©rdekk√∂r√©n k√≠v√ľl esŇĎ elh√°r√≠thatatlan esem√©ny mer√ľl fel. Ilyen k√∂r√ľlm√©nynek tekintendŇĎ p√©ld√°ul: term√©szeti katasztr√≥fa, tŇĪz, √°rad√°s, hat√≥s√°g rendelkez√©se, sz√ľks√©g√°llapot, l√°zad√°s, polg√°rh√°bor√ļ, h√°bor√ļ, sztr√°jk, t√ľntet√©s vagy hasonl√≥ munkabesz√ľntet√©s, k√∂zleked√©si illetve egy√©b √ľzemzavarok, nyersanyaghi√°ny.

10.2. Ha Vis Major esem√©ny miatt a sz√ľnetel√©s idŇĎtartama meghaladja a k√©t h√≥napot, b√°rmelyik F√©l jogosult a SzerzŇĎd√©st azonnali hat√°llyal felmondani illetve a szerzŇĎd√©stŇĎl el√°llni.

10.3. Vis Major Esemény bekövetkezte esetén az érintett Fél köteles a másik Felet írásban értesíteni.

10.4. A teljesített szolgáltatások számlájának kiegyenlítése alól a Vis Major körbe tartozó események sem jelentenek mentességet.

11.Adatkezelés

A Szolg√°ltat√≥ mag√°ra n√©zve k√∂telezŇĎ erŇĎvel ismeri el az adatkezel√©ssel kapcsolatosan rendelkezŇĎ al√°bbi jogszab√°lyokat √©s aj√°nl√°sokat: ‚Äźaz 1992. √©vi LXIII. t√∂rv√©ny ‚ÄźA szem√©lyes adatok v√©delm√©rŇĎl √©s a k√∂z√©rdekŇĪ adatok nyilv√°noss√°g√°r√≥l, ‚Äź az 1998. √©vi VI. t√∂rv√©ny ‚Äź Az egy√©nek v√©delm√©rŇĎl a szem√©lyes adatok g√©pi feldolgoz√°sa sor√°n (Strasbourg 1981. janu√°r 28.), ‚Äź 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©ny (Az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl), ‚Äź az "Online Privacy Alliance" aj√°nl√°sait.

11.1. A MegrendelŇĎ az Aj√°nlat al√°√≠r√°s√°val/elfogad√°s√°val a r√©sz√©re adott megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°s alapj√°n kifejezetten hozz√°j√°rul ahhoz, hogy adatait, illetve a megrendel√©s teljes√≠t√©se sor√°n birtok√°ba jutott adatokat a V√°llalkoz√≥ a vonatkoz√≥ jogszab√°lyok keretein bel√ľl saj√°t nyilv√°ntart√°s√°ba, kimutat√°saiba felhaszn√°lja, jelen szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se √©rdek√©ben, illetve MegrendelŇĎ √©s/vagy V√°llalkoz√≥ jogainak √©rv√©nyes√≠t√©se illetve k√∂telezetts√©geinek teljes√≠t√©se √©rdek√©ben megismerje, m√°solja √©s kezelje, illetve V√°llalkoz√≥ az ŇĎt megilletŇĎ k√∂vetel√©sek √©rv√©nyes√≠t√©se √©rdek√©ben harmadik szem√©lynek √°tadja.

12. Irányadó jog, jogkikötés

12.1. A jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telekben nem szab√°lyozott k√©rd√©sekben a szerzŇĎd√©s r√©sz√©t k√©pezŇĎ √Āraj√°nlat, MegrendelŇĎ rendelkez√©sei, illetve a mindenkor hat√°lyos jogszab√°lyok ‚Äď √≠gy k√ľl√∂n√∂sen a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyv ‚Äď rendelkez√©sei az ir√°nyad√≥ak.

12.2. SzerzŇĎd√©sbŇĎl eredŇĎ b√°rmely jogvita eset√©re SzerzŇĎdŇĎ felek k√∂lcs√∂n√∂sen al√°vetik magukat pert√°rgy √©rt√©ktŇĎl √©s hat√°sk√∂rtŇĎl f√ľggŇĎen a V√°llalkoz√≥ mindenkori sz√©khelye szerint hat√°sk√∂rrel rendelkezŇĎ helyi (ker√ľleti) illetve megyei (fŇĎv√°rosi) b√≠r√≥s√°g kiz√°r√≥lagos illet√©kess√©g√©nek.

12.3. Jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek a V√°llalkoz√≥ √°ltal kibocs√°tott √ļjabb √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek hat√°lyba l√©p√©s√©ig marad √©rv√©nyben.

13. Záró rendelkezések

13.1. Jelen Meg√°llapod√°s mindenkor a V√°llalkoz√≥ √©s a MegrendelŇĎ k√∂z√∂tt l√©trej√∂tt V√°llalkoz√≥ weboldal√°n (www.barberbrands.hu) megk√∂t√∂tt elektronikus szerzŇĎd√©ssel (megrendel√©s lead√°sa √©s annak visszaigazol√°sa), vagy egyedi szerzŇĎd√©s eset√©ben az egyedi √°raj√°nlattal √©s annak √≠r√°sbeli visszaigazol√°s√°val (email, fax, lev√©l) egy√ľtt √©rv√©nyes.